Skip to main content

En relació al pacte entre el Govern de la Generalitat i els Pagesos sobre el canvi de nom i organitzatiu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, les entitats sotasignants volem fer pública la nostra opinió i demanda al govern:

1 – Estem d’acord amb els pagesos en que Acció Climàtica no ha d’estar en el mateix departament que agricultura, ramaderia i pesca. Són problemàtiques específiques que, tot i estar relacionades, s’han de tractar de forma específica. De la mateixa manera, tampoc tindria sentit que Acció Climàtica, malgrat també tenir-hi una relació, estigués dins del Departament d’Economia i Hisenda o del Departament d’Empresa i Treball.

2 – L’emergència climàtica i la crisiç de biodiversitat són el problema més important que tindrem durant moltes generacions. Per això és imprescindible que hi hagi un Departament d’Acció Climàtica, amb un pressupost fort, capacitat executiva i incidència en les polítiques sectorials.

3 – Encoratgem al Govern que aprofiti l’oportunitat que s’ha originat amb l’acord entre Govern i Pagesos per elevar l’acció climàtica a rang de departament.