Skip to main content

Renovem-nos proposa un disseny flexible per a les noves dessaladores per tal que s’adaptin millor al nou escenari energètic renovable.

Avui una comitiva de Renovem-nos ha visitat la dessaladora del Tordera per conèixer de primera mà les rigideses tècniques que té la planta actual i les possibles millores que es poden introduir en el disseny de les noves plantes de Tordera 2 i Foix.

Actualment, la planta de la Tordera treballa al 100%, però no sempre ha estat així. Igual que la del Prat han estat durant anys més humits treballant a un 25% de la seva capacitat. Aquesta variabilitat segons la pluviometria és la que vol traslladar Renovem-nos a la pràctica diària de forma que les dessaladores puguin adaptar-se al màxim a les franges horàries de màxima producció renovable, i per tant esdevinguin un important element d’acumulació d’energia en forma de producció d’aigua.

La visita a la planta de Tordera ha servit per compartir impressions amb el Director d’ATLL, David Vila, i el seu equip tècnic, així com amb Daniel Pérez, director de l’Energètica, l’empresa pública de la Generalitat que està gestionant els consums de tots els equipaments públics.